به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، بررسی الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم «CFT» یکی از لوایح «FAFT» صبح امروز در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
در این جلسه، سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و همچنین رحمتالله اکرمی سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی در مجلس حضور داشتند.
در این گزارش اخبار لحظه به لحظه از جلسه رایگیری درباره fatf را میخوانید:
** رای مثبت نمایندگان به مهمترین لایحه FATF/ مجلس CFT را تصویب کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز(یکشنبه، 15 مهر) پارلمان، لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) را تصویب کردند.
علی لاریجانی اعلام کرد رأیگیری برای این طرح به صورت مخفی انجام میشود؛ از میان 271 نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس 143 نماینده رای موافق، 120 نماینده رای مخالف و 5 نماینده رای ممتنع دادند
** علی نجفی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس صبح امروز در صحن علنی مجلس درباره نظر کمیسیون متبوعش در رابطه باالحاق به FATF گفت: ما این موضوع را از منظر حقوق بین الملل، شرایط سیاسی کشور در منطقه و اقتصاد سیاسی مورد بررسی قرار دادیم و تاثیرات الحاق و عدم الحاق به این کنوانسیون را بررسی کردیم.
وی افزود: ما میتوانیم در این کنوانسیون برای خود حق شرط قائل باشیم. هیچ تعهدی خلاف مصالح و امنیت ملی سپرده نخواهد شد و هیچ اطلاعاتی در اختیار بیگانگان قرار نمیدهیم. پیوستن به این کنوانسیون هیچ ربطی به تحریمهای آمریکا ندارد و عدم الحاق به آن میتواند محدودیتهای جدیدی را برای ما رقم بزند.(متن خبر)
** محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در موافقت با تصویب fatf: نه من و نه رئیسجمهور تضمین نمیدهیم که با تصویب CFT مشکلات حل شود.(متن خبر)
** حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در جریان بررسی لایحه CFT طی تذکری با استناد به ماده 18، 22 و 196 آیین نامه داخلی پارلمان گفت: یکی از وظایف رئیسمجلس در ماده 22 آیین نامه اداره مجلس است که متأسفانه رئیس مجلس زمانی که آقای نقوی حسینی در حال صحبت کردن بود، صحبتهای وی را قطع کرد که این خلاف آئیننامه است.
وی با خطاب قرار دادن علی لاریجانی رئیس جلسه ادامه داد: آقای لاریجانی چرا مردم را نامحرم تلقی میکنید و در جلسات غیرعلنی برخی مسائل را مطرح میکنید. حق مردم دانستن است. خیلی از این مسائلی که شما در جلسه غیرعلنی میگویید باید برای مردم بازگو شود تا آنها موضوعات را بدانند.(متن خبر)
** محمدفیضی نماینده مردم اردبیل در موافقت با تصویب fatf: همه کشورها قوانین خود را با استانداردهای بین المللی تطبیق میدهند. ما اگر این کار را نکنیم در مسائل بانکی با مشکل مواجه میشویم. ما نیاز داریم تا قوانینی مطابق با استانداردهای بینالمللی را تصویب کنیم. ما امروز در شرایط سختی هستیم و نباید شرایط را برای خود سختتر کنیم.
** علی لاریجانی در جلسه علنی امروز، در پاسخ به اخطار سیدحسین نقویحسینی درباره معایب (FATF)، نامه مقام معظم رهبری که از سوی دفتر ایشان به رئیس مجلس ابلاغ شده است را قرائت کرد.
متن نامه رهبری به شرح زیر بود:
جناب آقای دکتر لاریجانی
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحیت؛
در پی استفساریه تلفنی جنابعالی نسبت به مخالفت و عدم مخالفت مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) با بررسی لوایح چهارگانه و کنوانسیونها در مجلس شورای اسلامی، به دنبال فرمایشات معظمله در دیدار نمایندگان، مقام معظم رهبری فرمودند" آنچه که من در دیدار با نمایندگان راجعبه لوایح چهارگانه و کنوانسیونها گفتم، مربوط به اصل کنوانسیونها بود، نه کنوانسیون خاص، لذا با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارم تا مسیر قانونی خود را طی کند، تدبیر فوق قبلا در زمان استفسار به طور شفاهی به جنابعالی ابلاغ شده بود.
** در اواسط نطق نقوی حسینی در مخالفت با تصویب fatf، وی گفت: در زمان تصویب برجام هم گفته میشد اگر این اتفاق بیفتد مشکل مالی حل و گرفتاریهای مردم حل میشود مگر در ۲۰ دقیقه برجام تصویب نشد و همچنان هم مجلس مورد اتهام ملت ایران است.
علی لاریجانی که ریاست جلسه را برعهده داشت در واکنش به این اظهار نقوی گفت: برجام در ۲۰ دقیقه تصویب نشد ما ۴ جلسه درباره آن صحبت کردیم.
نقوی حسینی در پاسخ به لاریجانی گفت: اینگونه نبود و تنها در ۲۰ دقیقه تصویب شد. علی لاریجانی بار دیگر در پاسخ به وی گفت: شما خلاف میگویید و اگر این موضوع را قبول ندارید به مشروح مذاکرات مراجعه کنید.
** سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مخالفت با تصویب fatf: امروز مجلس در آستانه گرفتن تصمیم مهمی است که مربوط به منافع ملی، سرنوشت جمهوری اسلامی و راهبردهای آینده این کشور است... رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان به صراحت اعلام کرد که این کنوانسیونها در اتاق فکر استکبار جهانی پخت و پز میشود. ایشان فرمودند که این کنوانسیونها نباید تصویب شود. فریبکاری نباید باشد، اتفاقات گذشته نباید تکرار شود ما باید بدانیم از عضویت در این کنوانسیونها چه میخواهیم و آیا مشکلات ما با پیوستن به آنها حل میشود یا خیر؟
** بهروز نعمتی نماینده مردم تهران در موافقت با تصویب fatf: شرایط اقتصادی امروز کشور به گونهای است که کشورهایی که سالیان سال از طرق مختلف با ما روابط اقتصادی داشتند امروز به مسئولین ما اعلام کردند اگر ما به CFT ملحق نشویم حتی یک سنت هم با ما معامله اقتصادی نمیکنند... برخی دوستان میگویند اطلاعات کشور لو میرود. چه اطلاعاتی لو میرود؟ مگر یک دینار به تروریستها تا امروز کمک کردهایم؟ گروههای تروریستی برای مجامع بینالمللی مشخص است و تنها القاعده، طالبان، داعش و جبهةالنصره هستند که در این سازمانها به عنوان گروههای تروریستی معرفی شدند.
** محمد دهقان نماینده مردم طرقبه در مخالفت با تصویب fatf: ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و در این تردیدی وجود ندارد، تمام ملت ایران و مسئولین کشور میدانند که در شرایط جنگی قرار داریم، آمریکاییها علیغم وعدههایی که دادند و با وجود همه خوشبینیهایی که در داخل کشور ابراز شد، تمام توانشان را قرار دادهاند که از طریق فشار اقتصادی ملت را به ستوه بیاورند و زمینه ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران را فراهم کنند.
** در جلسه علنی صبح امروز قوه مقننه، برخی نمایندگان خواستار رایگیری به صورت آشکار شدند که به تصویب نرسید.
** پیش از آغاز نشست علنی مجلس شورای اسلامی، جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برای بررسی «CFT» در صحن مجلس برگزار شد. در این جلسه کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام، رؤسای فراکسیونها و همچنین اعضای کمیسیون امنیتملی و سیاست خارجی نظرات خود را درباره «CFT» یکی از لوایح «FATF» مطرح کنند.
** صبح امروز و همزمان با آغاز به کار مجلس شورای اسلامی، جمعی از دانشجویان سراسر کشور مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. دانشجویان در این تجمع خواستار رأی منفی مجلس به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT) شدند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما